5 tips met magnetische whiteboardkaartjes

Ben jij ook altijd op zoek naar manieren om kinderen met meer plezier te stimuleren bij het aanleren van een ontspannen en leesbaar handschrift?

Kijk dan eens naar de handige magnetische whiteboardkaartjes. Duurzaam want oneindig uit te gummen en opnieuw te beschrijven. Je krijgt er 1 zwarte stift bij maar ik houd van kleur en dus kocht ik ook een set met deze mooie en fijne gekleurde stiften met grote wisdop achterop. De kaartjes zijn 7,5 bij 7,5 cm groot en gemaakt van degelijk materiaal met een sterke magneet en blijven daardoor echt goed plakken! Ik gebruik zelf een wit magneetbord van de IKEA om ze op te plakken waar dus ook op geschreven kan worden. Zo hoef ik niet elke keer een letter voor te schrijven want ik bewaar een set met alle letters van het alfabet erop. 

5 oefentips

* Gebruik ze als voorbeeld om letters, cijfers of woorden na te laten schrijven op een whiteboard. Ideaal om te oefenen met staand werken in het verticale vlak.

* Maak memory van leesletters en schrijfletters en laat ze na het maken van een setje de letter opschrijven.

* De kaartjes zijn ook heel goed bruikbaar in een parcours of spel in de stijl van een escaperoom waarbij ze letters kunnen vinden of verdienen die uiteindelijk een woord vormen wat ze op kunnen schrijven.

* Gebruik ze in combinatie met de Beweegschrijfmat als een ‘zoek-dezelfde-letter-spel’. Let op: met de whiteboardstiften kun je NIET op de Beweegschrijfmat schrijven! Gebruik hiervoor alleen de aanbevolen materialen.

* Teken een voorwerp of dier en laat het kind zelf de juiste letters op de kaartjes schrijven en het woord ermee maken op het magneetbord. Ook erg leuk om van rol te wisselen!


Heb jij nog meer suggesties? Ik hoor ze graag! Mailen kan naar; info@beweegwereld.nl 


N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.