10 tips om met het werkblad ‘kale boom’ te gebruiken

Heb je de nieuwe werkbladen in de categorie ‘herfst’ al gezien? Er staat ook een ‘kale boom’ in. Misschien heb je zelf al leuke ideeën om deze in te zetten met de kinderen in je praktijk. 

Lees hier 10 tips ter inspiratie om de pengreep, aansturing van de vingers, samenwerking van de handen en nog veel meer te stimuleren.

* Kleur de boom in met Stabilo Woody’s en ga er daarna met een penseel met wat water over heen voor een extra dromerig effect. Laat de boom goed drogen en teken daarna met dezelfde Woody’s in herfstkleuren verschillende bladeren.

* Maak de bladeren van de boom door met driehoekspotloden in verschillende kleuren spiraalvormen of slakkenhuizen te tekenen.

* Teken kleine cirkels op gekleurd papier en knip ze uit. Vouw de cirkels door de helft en plak 1 kant met papierlijm op de takken. Hierdoor ontstaat een bladeffect.

* Scheur oranje, gele en bruine vouwblaadjes in hele kleine stukjes en plak ze op.

* Teken bladeren aan de boom en schrijf in elk blad een schrijfletter.

* Gebruik wattenstaafjes en plakkaatverf in verschillende kleuren. Ontdek welke nieuwe kleuren je krijgt als je gaat mengen. Stippel de boom helemaal vol met alle kleuren.

* Scheur oranje, gele en bruine vouwblaadjes in kleine stukjes en maak er propjes van. Smeer de takken in met handige gekleurde papierlijm zodat je altijd weer waar er lijm zit en plak ze op.

* Gebruik waskrijtperen die je op verschillende manieren kunt vasthouden en draai in herfstkleuren krullen over de boomtakken.

* Maak met de speciale stip-stiften een vrolijke stippenboom, dit is al heel goed te doen door peuters!

* Smeer de takken in met lijm en plak er mini pompom-balletjes op.

Wil je het werkblad met de ‘kale boom’ ook ontvangen? Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief:  https://laposta.nl/f/sspbhisehanv


Heb je zelf nog meer creatieve ideeën? We horen het graag!

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.