Striktopus

8 redenen om NU naar de Ikea te rennen en deze Striktopus te maken.


Een wat? Een Striktopus! Je eigen octopus om op een slimme en vrolijke manier kinderen te leren veter strikken! Leren strikken is een belangrijke vaardigheid gericht op de zelfredzaamheid van kinderen. Lees hier hoe je deze Striktopus kunt maken.


Voordelen van de Striktopus

1. De vrolijke en aaibare octopus nodigt kinderen uit om op een ongedwongen manier te willen leren strikken én deze is volledig wasbaar. 


2. Met de Striktopus kun je gemakkelijk op schoot leren strikken. Hierdoor heb je een juiste hoogte om te oefenen en kun je veel beter zien wat je aan het doen bent dan op je schoen.


3. De therapeut, leerkracht of ouder kan naast het kind zitten of staan om de handelingen in stapjes voor te kunnen doen waarna het kind steeds dezelfde stap kan herhalen. Hierdoor hoeft een kind niet in 1 keer alle handelingen achter elkaar te onthouden.


4. De knuffel heeft 8 tentakels dus spelenderwijs en ongemerkt krijgen kinderen veel herhaling wat belangrijk is bij het eigenmaken van de handelingen.


5. Je kunt met de Striktopus in een klas zelfs meerdere kinderen tegelijk laten oefenen wat stimulerend werkt.


6. De Striktopus heeft 2 verschillende gekleurde veters waardoor er beter inzicht in de handelingen is.


7. De knuffel is ook te gebruiken als hulpmiddel bij onderprikkelde kinderen om hun handen bezig te houden terwijl ze bijvoorbeeld naar een verhaal luisteren.


8. Doordat er 8 oefenmogelijkeden zijn is de Striktopus ook heel bruikbaar in een grof motorisch parcours > klimmen/glijden/hinkelen etc en dan na elke ronde een strik leggen. Wat heb je nodig

* Octopus knuffel van Ikea of als je die te fel van kleur vindt deze schattige pastelkleurige octopus

* 4 paar verschillende kleuren platte veters

* Naald en draad

* Goede (stof)schaar

 

Zo maak je de Striktopus

* Knip alle veters door de helft en maak combinaties met 2 contrasterende kleuren.

* Zet de combinaties vast met een speld aan de onderkant van de tentakels net voor de bocht. 

* Naai de veters heel stevig vast op de plaats waar je ze vastgespeld hebt én klaar is je eigen Striktopus!


Heel veel plezier ermee! Laat je even weten of je er zelf ook 1 gemaakt hebt? En tag Beweegwereld gerust als je iets deelt op social media!


N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.