Motorische ontwikkeling stimuleren met waterballen

Ken je deze gave waterballen al? Het perfecte, veilige en duurzame alternatief voor waterballonnen want ze gaan de hele zomer mee! En het bespaart je ook nog eens heel veel tijd met vullen, knopen en naderhand de restjes zoeken in de tuin. ;-)

De ballen zijn zacht en licht maar zodra je zo onder water houdt vullen ze zich met water waardoor ze wat zwaarder zijn en ideaal om de motorische ontwikkeling te stimuleren. Bovendien zijn ze daardoor makkelijker te vangen, rollen ze niet zo ver weg én doen ze geen pijn als ze tegen je aan komen. Je koelt er overigens wel heerlijk van af! :-) Laat je inspireren met deze 10 ideeën. 

10 speelsuggesties om de motorische ontwikkeling te stimuleren

* mikken op een getekend dartbord en tegelijkertijd oefenen met rekenen

* knijpkracht verbeteren door de bal steeds opnieuw onder water te dompelen en weer leeg te knijpen

* overgooien en vangen met twee handen

* schrijven van letters of cijfers op een gladde houten schutting

* overgooien met 1 hand, onderhands en bovenhands

* waterballenrace; breng water van emmer naar emmer door de waterbal zo vol mogelijk te houden

* mikken op stoepkrijtcijfers op de stoep

* jongleren met 2 of 3 ballen

* grote cirkels draaien met in elke hand 1 bal waardoor de spetters een soort fontein maken

* mikken in een emmer

Heb je zelf nog leuke ideeën met deze waterballen? We horen het graag: info@beweegwereld.nl 

NB. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.